Achterdeur weer vrij

Achterdeur weer vrij


Langzamerhand gaan de temperaturen hier omhoog. Het vriest geen 15-20 graden meer, maar het is nu nog slechts maximaal 5 graden onder nul ’s nachts en ongeveer + 1-2 graden overdag. Gek genoeg voelt het warm aan en durf je de jas al los te laten als je naar buiten gaat. We zijn blijkbaar al gewend aan de hele lage temperaturen en als het dan rond het vriespunt is voelt het warm aan. Dat belooft nog wat voor het voorjaar en de zomer als het richting de 18-20 graden gaat. Dat voelt dan misschien wel aan als tropisch! Maar de iets hogere temperaturen zorgen ook voor meer sneeuw. En als het boven nul is, gaat de sneeuw op het dak van ons huis licht smelten en schuift het naar beneden. Met een enorm geraas schuift het langs de dakgoot en valt in de tuin.

Aan de voorzijde én aan de achterzijde. Helaas voor ons valt het aan de achterzijde precies voor de achterdeur via de stookruimte en bij de achterdeur van mijn werkplaats. Dat betekent een dikke halve meter stevig samengeperste sneeuw voor de deur. Daar moet een schep aan te pas komen. Een paar minuten later is er een “kuil” gegraven van 1 m2 en kan de deur weer normaal open. Maar voor hoelang? Het heeft opnieuw gesneeuwd en er ligt alweer voldoende op het dak. Zodra dat gaat smelten en van het dak afglijdt kan ik opnieuw aan de slag. Zo langzamerhand zijn we er na 3 maanden onafgebroken sneeuw wel een beetje klaar mee. Tegelijkertijd kunnen we enorm genieten van de prachtige winterse plaatjes. En we weten inmiddels dat we niet elk jaar zo’n prachtige winter krijgen. Dus, we klagen niet hoor.

2 gedachten over “Achterdeur weer vrij

    1. Ja, zeker weten. Alleen als er teveel sneeuw komt (en wij willen dat het er juist afvalt) blijft het ook liggen… Helaas niet goed voor dakje…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta