Achter het behang? Nee, eronder!

Achter het behang? Nee, eronder!

 
Waar ik ga of waar ik sta, Jikke en Ebba gaan me nagenoeg altijd achterna. Naar de kelder, als ik iets uit de voorraadkast haal. Naar boven, als ik het wasgoed opruim. Naar de keuken, als ik thee of koffie haal. Zelfs de badkamer is niet “veilig”. Dus onlangs gingen ze ook mee naar boven, toen ik aan het knutselen ging. Er moest behangen worden en daarbij had ik diverse spullen mee naar boven genomen: schaar, lijm, potlood, behang… Al heel interessant, maar daar moesten ze toch maar afblijven. Oh kee… De dames gingen, waarschijnlijk een beetje gepikeerd, gezamenlijk op de vensterbank en bleven strak naar me kijken. Zouden ze me gecontroleerd hebben? Tot het moment, dat ik met het behang ging scheuren en stukjes die ik over had naast mij gooide. Dát was interessant! Eerst even vreemd kijken, daarna eraan snuffelen en nadat dat alles was geregeld: spelen! Want het maakte geluid! Want je kon het in de lucht gooien! Want je kon erop kauwen! Nee Ebba, niet opeten! Mijn controleurs waren hun taken volledig vergeten en ik kon rustig verder gaan. Wel ontzettend gezellig, die twee erbij!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image