Aanvraag Zweedse “ID-kort” – deel VIII

Aanvraag Zweedse “ID-kort” – deel VIII


Na het bezoek aan makelaar en oud buren deden we nog een paar boodschapjes in Vetlanda en daarna reden we naar Jönköping. Daar wilde ik bij Skatteverket eindelijk mijn Zweedse ID kaart maar eens aanvragen. Het daarvoor benodigde Nederlandse Paspoort had ik inmiddels, dus nu moest het een fluitje van een cent zijn. Dat was het ook, maar het was er helaas wel erg druk. Na 1,5 uur wachten was ik aan de beurt en 15 minuten later stond ik weer buiten. Er moesten formulieren worden ingevuld, een kopie gemaakt van het bewijs dat ik betaald had en er werd een pasfoto gemaakt. Dit keer mocht ik mijn bril ophouden: men had nieuwe apparatuur. Daarna was ik klaar. Joke en Pantro hebben die hele tijd op mij zitten wachten, saampjes in de auto. Over maximaal 2 weken heb ik een Zweedse ID kaart en ben ik wéér een beetje meer Zweed geworden. Nadat ik de kaart heb kunnen we er ook een voor Joke aanvragen, zonder dat Joke ook nog eerst een Nederlands paspoort moet halen in Stockholm. Wordt nog een paar keer vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta