Aan het werk bij Femtio Fem Plus!

Aan het werk bij Femtio Fem Plus!


Pantro kijkt me aan en snapt er helemaal niks meer van, als ik zeg “Baasje gaat aan het werk.” Je ziet hem denken: “Weken lang waren beide baasjes de hele dag, 24/7, samen bij mij en nu gaat de grootste van de twee weer weg? Brokjes verdienen zegt ie. Goed. Dus Joke laat mij nu uit?” Ik snap hem helemaal. Het is inderdaad een beetje vreemd, dat ik soms weer ga werken. Maar aangezien de dagen soms een beetje lang zijn, had ik me ingeschreven bij een uitzendbureau genaamd “Femtio Fem Plus”. De vorige week aangemeld en ondertussen al een aantal keren op pad geweest voor tuinarbeid. Bijzonder leuk. Buiten werken met prachtig mooi weer. Samen op pad met een “maatje”, die mij onderweg een beetje Zweeds leert. Ook leuk is het praatje maken bij de mensen thuis. Het tuinwerk bestaat tot nu toe uit het maaien van het grasveld (groot en klein) met een motormaaier, de kantjes strimmen met een motorstrimmer én heggen knippen. Eveneens met een gemotoriseerde heggenschaar. De ene keer in Korsberga, de andere keer in Ekenässjön. Dan weer in Vetlanda of in Sävsjö. Zo kom je nog eens ergens. Je bent bezig, leert beter Zweeds verstaan en praten en het wordt nog betaald ook. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta