9 dec. – Julmarknad in Eksjö

9 dec. – Julmarknad in Eksjö


Ondanks het slechte weer willen we toch nog naar de kerstmarkt in Eksjö. Daar waren we vorig jaar ook en van alle bezochte kerstmarkten toen, was die in Eksjö de grootste en de leukste. Buiten was er een miezerig regentje, maar misschien was het 30 kilometer verderop wel droog. En inderdaad. Onderweg hadden we de ruitenwissers aan, maar toen we op de markt liepen was het nagenoeg droog. We waren tegen 15:00 uur ter plekke, omdat het dan schemerig wordt en de verlichting en de vuurkorven beter tot z´n recht komen. Maar de sfeer was toch anders dan het vorig jaar. Toen lag er sneeuw en was het ook drukker met zowel kraampjes en bezoekers. Desondanks was het wederom erg leuk om over de kerstmarkt te lopen, een glögg te proeven en iets te eten.

Dit keer bijvoorbeeld een lekkernij wat leek op Belgische frites, maar zoet was. Als het ware pannenkoekenreepjes met suiker en kaneel. Én lekker! Veel kramen met zelfgemaakte artikelen, honing, knutselwerk van hout of wol, sokken, vers gebrande pinda´s, snoepgoed, kerstbomen en natuurlijk veel eettentjes. Op verschillende plaatsen stonden vuurkorven waar hout in lag te branden en dat gaf een heerlijke geur. Door de steeds verder invallende duisternis kwam de kerstverlichting die overal was aangebracht ook meer en meer tot z´n recht. Gezellig! Alleen de sneeuw ontbrak, iets wat de organisatie natuurlijk niet in de hand heeft. Het autorijden en lopen eisten zijn tol en na een uurtje gingen we dan ook weer naar huis. Met een heel tevreden en goed gevoel overigens.
 

2 gedachten over “9 dec. – Julmarknad in Eksjö

  1. Wat jij gegeten hebt is typisch Spaans, churros wordt traditioneel gegeten met warme chocoladesaus, oh zo lekker maar wel een calorie!

    1. Hej! Wat goed dat je dat weet. Heb meteen gekeken op internet en het zijn ze inderdaad! En het leuke is: er staan recepten bij… Ach, die ene calorie 🙂 Bedankt, Gerda!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image