8 dec. – Jeugdsentiment

8 dec. – Jeugdsentiment


Zo af en toe kijk ik nog eens op Facebook. Om eerlijk te zijn ben ik er geen echte fan meer van. Al die reclame en “Deel, like en maak kans op…” ben ik een beetje zat. Gelukkig keek ik toch nog op het goeie moment. Er stond een schitterende foto op van de toren van Siddeburen. Daar waar ik van mijn vijfde tot zesentwintigste jaar heb gewoond. Leuke herinneringen komen boven. Zoals het feit, dat mijn opa Hindrik Slagter en voorman was toen de kerktoren werd gebouwd. Ook dat we er elk jaar met oud en nieuw heen gingen om het nieuwe jaar in te luiden. Mam, opa, Eddy en ik. Elk jaar mochten we even de klok luiden. Dat is in Siddeburen en in Schildwolde nog steeds een traditie. Van acht uur Oudejaarsavond tot acht uur Nieuwjaars ochtend luidt men daar de klok en kun je een “klôkje” nemen. Een borreltje. Mooie tijden. Mooie herinneringen. Dankzij de mooie foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image