7 dec. – Julbock “aangekleed”

7 dec. – Julbock “aangekleed”


Vandaag werd het tijd om de julbock aan te kleden. Daar bedoel ik uiteraard niet mee, dat hij een trui en een broek aankrijgt, maar dat de takken geplaatst gaan worden aan het geraamte wat Heiko onlangs gemaakt heeft. Voordat ik begin doe ik wel even werkhandschoenen aan. Die naalden steken namelijk behoorlijk! Daarna kan het feest beginnen: hier en daar een spijker in slaan en dan de binddraad die om de takken zijn geknoopt daaraan vastmaken. Het werkt, want ze blijven hangen.

Beginnen doe ik met de achterpoten en ga dan zijn buik en rug dichtmaken met de takken. Dan tenslotte zijn hals en hoofd. Daar moet ik weer even over nadenken. Hoe werkte dat ook alweer? Oh ja! Van beneden naar boven werken. De hoornen worden van één tak gemaakt. Terwijl ik er binddraad omheen draai kan ik ze mooi rond buigen, in het geraamte steken en klaar! Nu nog rode lint kopen voor de uiteindelijke afwerking. Dat gaan we morgen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image