Statistieken
 • 0
 • 1
 • 31
 • 411.103
 • 1.138
 • 61
 • 1.224


Gisteren vierden we het 1-jarig huwelijk van Peter en Daniëlle. Uiteraard op afstand. Wij in Ödarp en zij in Rotterdam. Vandaag vieren we nóg een feestje in de familie: pap en mam zijn vandaag maar liefst 63 (drieënzestig) jaar getrouwd! Dat is wel even twee generaties verschil. Maar ook hier hetzelfde verhaal: wij namen een gebakje in Zweden en zij in Hoogezand. Het smaakte er niet minder om, maar ja: je wilt elkaar toch ook wel eens een keer weer vastpakken en knuffelen. Uiteraard hebben we even gebeld met het bruidspaar en hen een hele fijne dag gewenst. Dat hadden inmiddels meer mensen gedaan. Via het zanggroepje “Gitje Genoat” waren al vele felicitaties binnengekomen. Wij hadden via mijn vader gezorgd voor een bloemetje. We wilden iets laten bezorgen, maar de medewerkers van de bloemenkiosk, die meteen achter de flat van mijn ouders staat, wilden niet bezorgen in verband met corona. Daarom moesten we mijn vader vragen, om even naar die kiosk te lopen, want bij zo´n jubileum hoort toch zeker een bloemetje. Mam vertelde, dat hij precies de goeie had uitgezocht. Ja, wat wil je na 63 jaar? Dan weet je wel wat de ander leuk vindt. Van harte gefeliciteerd!
   
Het beeld van Heiko achter de laptop is momenteel verleden tijd. Het script voor zijn derde boek was al een tijdje geleden klaar en opgestuurd naar de uitgever. Maar vanwege drukte en corona bleef het script nog even op de (boeken-) plank liggen. Edoch, enkele weken geleden kregen we een mailtje van de uitgever, dat het boek de 20e op de markt zou komen. Het was inmiddels al wel vóór te bestellen en dat hebben een aantal mensen ook daadwerkelijk gedaan. De titel is “Van Emigratie tot Integratie”. Het leuke is, dat wij dit het beste boek van de drie vinden. Het eerste boek was een probeersel en begon eigenlijk als een reisverslag. Het tweede boek was in onze eigen ogen al meer een “echt” boek, terwijl we over deze uitgave écht tevreden zijn. Het bevat vele leuke avonturen die we beleefd hebben sinds we in Zweden wonen. Volgens ons wel leuk om te lezen. We zijn benieuwd hoe de lezers deze uitgave beleven en wachten de reacties weer met spanning af.

Een zogenaamde SodaStream-apparaat in huis hebben is hier heel gewoon. Zo kunnen we niet alleen een verschil maken door plastic wegwerpflessen overbodig te maken, maar je maakt ook in een handomdraai kraanwater tot bruisend water. Dat is lekker, makkelijk én duurzaam! SodaStream is inmiddels actief in 46 landen. Dan zou je denken, dat de siroopjes, die je gebruikt om het bruisend water een smaakje te geven, ook gemakkelijk aan te schaffen zijn. Nou… Waarschijnlijk heb ik een verkeerde smaak, want de Lemon&Lime vind je niet overal. Althans niet on-line. Na bijna een half uur te hebben gezocht, kwam ik uiteindelijk bij een doe-het-zelf-zaak terecht. Nou vraag ik je toch… Het model flesje was ook “ietsjes” anders, maar in de omschrijving stond, dat je met de inhoud van het kleintje wel twintig liter drinken kon maken. Oh kee! Meteen maar een paar besteld. Hopelijk binnenkort in de brievenbus, zodat we het kunnen proeven. Het laatste van de voorraad die Geert en Froukje nog voor ons hadden besteld is namelijk gisteren op gegaan.
 
Achter de nieuwe tweedehandse vlonder in de achtertuin wilde Joke nog graag op één hoek een schutting. Iets wat de wind een beetje tegenhoudt en iets wat ook een beetje “bescherming” biedt. In ieder geval iets, dat ook een beetje model geeft aan de vlonder, want anders is het maar gewoon een plat, vierkant, houten vloertje met een tafel en vier tuinstoelen erop. Daar had ze zeker een punt. De planken en de balkjes voor een klein schuttinkje waren er nog wel, dus vandaag maar even aan het zagen en schroeven. Er ging weer eens iets meer tijd in zitten dan ik vooraf had gedacht. Uiteindelijk kwam ik om 19:30 uur weer in huis en was de klus geklaard. Afgerond!
 
Overigens was ik er niet om 08:00 uur ´s morgens mee begonnen hoor, maar na de middag. ´s Morgens was ik eerst aan het kitten gegaan in het nieuwe voorportaaltje bij de voordeur. Die had ik in de winterperiode in elkaar getimmerd, maar niet meer af kunnen werken vanwege de vorst. Vandaag heb ik de kieren en aansluitnaden afgekit en alle schroefgaten weggewerkt met plamuur. Morgen het geheel goed schuren en daarna aflakken. “Eigenlijk zou je eerst een klus volledig moeten afwerken” zei Joke, “Voordat je met iets nieuws begint”. En dat doen we ook. Alleen kon er niet gekit en geschilderd worden bij temperaturen onder nul. Nu wel, het was immers een prachtige zomerse dag met 15 graden boven nul. Zo wordt alles langzaam maar zeer afgerond.

8 gedachten over “63ste Trouwdag met start verkoop boek”
 1. Genoeg plek om te zitten in en rondom jullie huis.
  Heerlijk toch zo’n handige man…..
  En ik wacht in spanning op het boek. Hoop het snel binnen te hebben.

  En ook de plaatsnaamborden zijn mooi. Hoop dat jullie positieve reacties krijgen.

 2. lemon lime van soda-straem kunnen we ook gewoon hier bestellen voor jullie en dan op sturen naar jullie , als het bij jullie moeilijk gaat hoor joke &Heiko ….

 3. Vergeet jullie te feliciteren met de trouwdag van Heiko’s ouders.
  Ik denk dat ze wel een leuke dag hebben gehad. Verdienen ze ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.