4 jan. – Medicatie mag worden verhoogd!

4 jan. – Medicatie mag worden verhoogd!


Na opnieuw een barslechte nachtrust vanwege de pijnlijke voeten, heb ik vanochtend toch maar weer de huisarts gebeld. Zo gaat het niet langer! De zenuwen prikkelen enorm in beide voeten, ze voelen alsof ze opgezwollen zijn, ze zijn steenkoud. Althans zo voelt het, terwijl de echte temperatuur normaal is. Het lopen wordt steeds meer een pijniging. Maar in de loop van de dag zakt de pijn een beetje af. Totdat ik weer ga rusten. Dan schieten de zenuwscheuten meteen door beide voeten heen. Bijzonder vervelend. En ik word er ook geestelijk moe van… Daarom gebeld. Ik kreeg voor de pijn 10 mg amitriptyline. Dat was niet voldoende en via de contacten met de oud-Nederlandse huisarts in Västra Götaland had ik die dosering ondertussen verhoogd naar 50 mg. Helaas nog geen vermindering van de pijn. De huisarts krijg je overigens niet meteen aan de lijn. Zoals volgens mij ook al eens door Joke omschreven: als je naar de vårdcentrale, dokterspost belt, krijg je een automatisch antwoordapparaat waarop je je persoonsnummer kunt inspreken. De stem geeft aan om hoe laat je weer teruggebeld wordt. En dat gebeurt dan weer door de sjuksköterska. Dat is de schakel tussen de dokter en patiënt. Aan de sjuksköterska vertel je je probleem en kun je eventueel een afspraak maken met de huisarts. In mijn geval liet ze de dokter mij terugbellen om mij te adviseren in de dosering amitriptyline. De huisarts vertelde me, dat ik rustig kon verhogen naar 100 – 125 mg per dag. Vooralsnog hebben we 2x 50 mg afgesproken Voor het slapen gaan 50 mg en tijdens het ontbijt 50 mg. We zullen zien en even moeten afwachten voordat het gaat werken. Hopelijk verandert er iets… In ieder geval staan de medicijnen nu twee plankjes “hoger”, oftewel “medicatie verhoogd”!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image