2e Kerstmarkt in Adelöv

2e Kerstmarkt in Adelöv


De kop is er af! De eerste twee kerstmarkten van dit jaar zijn een feit. Nadat we gisteren in Nääs waren, reden we vandaag richting Gränna, om halverwege tussen Tranås en Gränna rechtsaf te slaan. Richting het dorpje Adelöv. Dorpje is feitelijk nog een groot woord. Bij deze gegroepeerd gebouwde huizen past beter de titel buurtschap. Er is een kerk en die staat uiteraard in het midden van de gebouwen. Rechts van de kerk staat een verenigingsgebouw en daar was de kerstmarkt. Voor het gebouw op het voorterrein en aan de andere kant van de weg op het grasveld. Op datzelfde grasveld konden de vele bezoekers hun auto parkeren tegen een vergoeding van 20 sek. De opbrengst kwam, volgens het bordje dat in de berm stond, ten goede aan de kleuterschool in het dorp. Toen we de markt opliepen kwam net de paard en wagen voorbijrijden. Twee paarden, Belgen, trokken een grote kar met kinderen en een paar volwassenen. Fantastisch om te zien!

Enkelen bezoekers hadden de bekende rode kerstmuts al op. Overal stonden vuurkorven waarin hout brandde, hetgeen een heerlijke geur verspreide. Ook had de organisatie voldoende kerstbomen geplaatst, al dan niet met verlichting en klonk er kerstmuziek uit luidsprekers. Aan belangstelling was geen gebrek. Volgens ons liepen er op dat moment zeker ene paar honderd mensen. Uiteraard was ook de Kerstman aanwezig. Ho, ho, ho! Het publiek schuifelde geduldig en belangstellend langs de kraampjes en met name de kraampjes die worst, kaas, snoep, kerstkransen en glögg verkochten deden goede zaken. Verder kon je er warme sokken krijgen, mutsen, sieraden, rieten manden, cd’s en nog veel meer. Er stonden meerdere standhouders, die worsten van hertenvlees en elandenvlees verkochten en wij konden er niet omheen om ook een paar worsten mee te nemen.

We kozen voor twee soorten Isterband. Eentje met hertenvlees en eentje met elandvlees. We zijn benieuwd hoe het smaakt. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten en smaken. De volgende week maar eens proeven. Binnen in het verenigingsgebouwtje kochten we koffie met broodje beenham én een stukje hembakelse, zelfgebakken koek. Dat ging erin als koek. Beide trouwens, ook het broodje. De ruimte zat vol met mensen, want iedereen wilde zich wel even weer een beetje opwarmen. Er stond namelijk een koude wind buiten en het was tevens vochtig door de mist. Wij schoven bij andere mensen aan een tafel aan, wat toevallig Duitsers bleken te zijn. Na ongeveer 1,5 uur verlieten we Adelöv weer en reden we terug naar Ödarp. Leuk, even er op uit met z´n tweeën. Gezellig. Volgend weekend weer kijken waar dan Kerstmarkten zijn. Nu eerst thuis snel de radio weer aan met 100% Kerstmuziek en een bekertje glögg. Proost!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.