29 dec. – Vijfde Kerstdag 2018

29 dec. – Vijfde Kerstdag 2018


Nadat Heiko klaar was in het ziekenhuis voelde hij zich redelijk goed. Goed genoeg om nog even samen tante Heiltje en Sietse bij Erikshjälpen te gaan kijken. Vanzelfsprekend wilde ik heel graag aan mijn familie laten zien waar ik elke zaterdag als vrijwilligster een paar uurtjes werk. En omgekeerd waren tante en neef ook erg benieuwd. Omdat tante Heiltje en Sietse niet meer bij ons sliepen en we geen van allen wisten hoe Heiko zich zou voelen na de scan, hadden we via de sms-contact en spraken we af om rond elf uur bij Erikshjälpen te zijn. We ontvingen hen in de fiket, oftewel het restaurantgedeelte, waar ik elke zaterdagochtend bezig ben. Kopjes en schoteltjes (klaar-) zetten, broodjes smeren en serveren, gebak presenteren, afwasapparaat bedienen en nog veel meer.

Deze keer lieten we ons echter bedienen door collega´s. Eentje kwam, toen ik aan het afrekenen was, even naar Heiko, tante en Sietse toe, om aan de “släkt” (Zweeds voor familie) te laten weten, dat ik hier op zaterdagochtend het zonnetje in huis was. Wow! Dat was leuk! Na onze koffie met gebak liepen we rond in de nette winkel met mooie tweede handsspullen. Ook keken we nog even achter de schermen, wat tante Heiltje en Sietse ook fantastisch interessant vonden. Alle collega´s lachten ons toe en het was een warm onthaal. Na ruim een uur vertrokken we weer. Toen stelde Sietse voor om een hapje te gaan eten in Eksjö. Tenminste als Heiko´s gezondheid dat toeliet.

Op dat moment ging het wel en daarmee een fantastisch idee! In Eksjö belandden we bij de chinees die op dat moment “middag” serveerde voor de vaste prijs van 10 euro. Op de ingekorte menukaart konden we wel een keuze maken en zodoende hebben we heerlijk gegeten. Nog even een stukje door de stad gelopen en een paar boodschapjes gedaan bij Willy:s. Toen vertrokken we weer naar Ödarp, naar Pantro, die al sinds acht uur alleen met de dametjes Jikke en Ebba alleen thuis was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image