27 juni – Met familie swingen!

27 juni – Met familie swingen!

   
Met de heenreis nog in het achterhoofd, de ritten van dinsdag en woensdag én de aanstaande terugrit op vrijdag, werd het vandaag een rustdag voor ons en onze gasten. Ze hadden gelukkig wederom goed geslapen op onze logeerbedden, net als in december en het ontbijtje smaakte ook geweldig. Toen ik tegen 12:00 uur thuiskwam werden we door Joke verrast met echte Zweedse wafels. Compleet met slagroom, veel slagroom en jordgubbar sylt, aardbeienjam. Hierna dacht ik, dat we met z’n allen naar Skurugata zouden gaan, maar dat werd het niet. Dat bewaren we zodoende voor de volgende keer. Het werd een heerlijk relaxed middagje in de zon, samen op terras of veranda. Rustig verder babbelend waar we de vorige dagen al mee gestart waren. En opnieuw genieten van de rust, de stilte, het mooie fluitconcert van de vele vogeltjes, de omgeving, enzovoort.
   
Sietse en ik gooiden nog even een paar pijlen in het dartbord, net als maandagmiddag. Overigens hadden Sietse en ik maandagmiddag een trainingsmiddagje op het dartbord. We gooiden eerst op de 1, daarna de 2, vervolgens de 3, en zo verder tot 20 en tenslotte Bulls Eye. Degene die dat in het minst aantal beurten kon doen was winnaar. Daarna omgekeerd, van het vakje 20 terug naar 1. Tenslotte de vakjes 1 t/m 20, maar dan de buitenste ring oftewel de dubbels. Een leuke training voor donderdagmiddag, toen we om drie gewonnen sets speelden. Erg leuk om te doen. Joke en tante Heiltje kwamen ook nog even beneden in de tvättstuga kijken waar het dartbord hangt en de pijlen in een vlot tempo in het bord verdwenen.
 
Ondertussen had Joke alles alweer voorbereid voor het avondeten. Ook dit keer weer een Zweeds recept, die met de falukorv. Die grote worst, waarin dan kaas en tomaatjes komen en samen met aardappelschijfjes en een sausje in de oven wordt gebraden. Zo lekker! Alleen tijd om uit te buiken was er vanavond niet bij. We hadden Sietse dinsdag verrast met de oldtimers en daarom mochten we tante Heiltje natuurlijk niet vergeten. Die trakteerden we vanavond op een uurtje accordeonmuziek. Dat vond plaats in Eksjö, op het museumpleintje. Toen we aankwamen was het al begonnen en het was compleet vol! Jammer dat we de teksten niet allemaal goed konden verstaan. Dat het bekende nummers waren bleek wel uit het feit, dat nagenoeg iedereen de liedjes meezong. Omdat we moesten staan, we waren onze stoeltjes vergeten, trakteerde Sietse ons nog op een heerlijk ijsje en gingen we langs de toeristische route terug naar huis.
 
Daar pakten onze gasten alweer het nodige bij elkaar, om morgenvroeg niets te vergeten. Wat in de auto kon ging alvast in de auto. Deze keer waren ze met de VW Passat, waar voldoende ruimte in zit voor de tassen en koffers én de rollator van tante Heiltje. Sietse had de achterbank omlaag gedaan en zodoende was het geen enkel probleem. In 2016 waren ze samen hier naar toe gereden met de oldtimer van Sietse, de Chevrolet Al Camino. Toevallig was er toen in Vetlanda in de week dat ze er waren ook nog een oldtimer-treffen en optocht waar Sietse en ik nog even in meegereden hebben. Erg leuk! Na het pakken werd er nog even nagepraat en toen was het tijd om te gaan slapen, want morgen zou voor onze familie een lange dag worden. Ze moeten immers fris en fruitig aan de terugreis kunnen beginnen. Jemig… hun bezoek zit er bijna weer op…
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image