27 dec. – Derde Kerstdag 2018

27 dec. – Derde Kerstdag 2018

 
Vanochtend is het minder zonnig en zelfs een beetje mistig in het bos, maar dat mag de pret niet drukken. Dat deed het dan ook zeker niet. Tijdens het ontbijt werd ons bezoek getrakteerd met de komst van de grote bonte specht en een boomklever. Die zien zij niet zo vaak en daarmee was het heel leuk dat zij ze van zo dichtbij konden aanschouwen. Helaas had Heiko wederom een slechte nacht achter de rug en belde hij met de huisarts voor een bezoek. Dat kon die middag gelukkig. Toch een raar systeempje hoor: eerst huisartsenpost bellen met het verzoek teruggebeld te worden, dan overleggen met de verpleegkundige, om uiteindelijk dan een afspraak te krijgen. Maar goed, die stond voor half drie. In verband met Heiko zijn gezondheidstoestand deden we het vanochtend rustig aan.

We babbelden een beetje (!) en genoten ondertussen eerst van koffie met iets lekkers en daarna (al traditie) van glögg. Tussen de middag aten we mosterdsoep. Ik hoefde niet te vragen of men dat wel lustte, want die lustten nagenoeg alles. Niet alleen mooi voor hen, maar zeer zeker ook voor de kok. Na het eten hebben mijn tante en neef de afwas voor hun rekening genomen, terwijl wij ons klaarmaakten voor het bezoekje aan de huisarts. Die vertelde Heiko, dat hij meer amitriptyline mocht gaan gebruiken en dat er een afspraak gepland stond voor bij de neuroloog, maar dat die nog niet gemaakt was. Met dit bericht én meer medicijnen gingen we terug naar huis, waar ons bezoek op ons zat te wachten. En terwijl Heiko en Sietse nog even aan de wandel gingen, zorgen tante Heiltje en ik voor thee en zelfgebakken koekjes.
 
Op de vraag wat we vandaag gingen eten (had twee voorstellen gedaan) werd door de rest meteen geroepen: “Niets meer!” Men had genoeg aan de mosterdsoep, wat eigenlijk een maaltijdsoep is. We hielden het daarom bij een borrel met hapjes. Helaas viel de elandworst hier niet goed in de smaak. Net zomin als bij onszelf trouwens. Het werd iets lekkerder-der door mosterd en ketchup, maar dat zomaar weer kopen… Nee. We hebben het eerder gehad en toen was het wel lekker. Ook hier zit dus wel degelijk verschil in. Jammer, we hadden ze graag die lekkere laten proeven. Zouden ze teleurgesteld zijn geweest en daarom weggegaan zijn? Nee hoor! Ze hadden al, ver voordat ze kwamen, aangegeven, dat ze ons niet te veel wilden “belasten” door langer dan twee nachten hier te slapen. Daarom hadden ze al een andere overnachting in de buurt geboekt en daar gingen ze vanavond heen. Toen we ze op dat moment uitzwaaiden voelde dat toch wel heel vreemd: je hebt bezoek, je ziet elkaar morgen weer, maar toch zwaai je ze nu uit. Een ding scheelt: morgenvroeg gewoon samen koffie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image