26 juni – Met familie omgeving verkennen

26 juni – Met familie omgeving verkennen

 
Op pad! De omgeving verkennen met familie. Na de uitgebreide lunch vult Joke de picknickmand wederom en stappen we na de middag samen in de Volvo. We rijden richting het zuiden en slaan bij Askeryd rechtsaf, om vervolgens via een hele mooie route richting Eksjö te rijden. Maar net voor Eksjö kies ik de andere richting, namelijk naar Österbymo – Ydre. Onze gasten genieten van het weer en de mooie beelden, die tijdens de rustige rit voorbijtrekken. Als we Österbymo gepasseerd zijn en richting Tranås rijden passeren we een meertje, dat bij het dorpje Sund hoort. Dat leek Joke wel een mooie plek voor de picknick. Ik sla rechtsaf en rijd richting het meer. We belanden bij een mooie picknickbank waar tevens een informatiebord staat over de omgeving. Er blijkt een wandelroute te beginnen die via een kloof naar een mooi uitzichtpunt leidt. Goh! Geheel onverwachts ontdekken we dit verrassende stukje Zweedse natuur. Leuk, maar voor dit moment even geen optie. Onze gast tante Heiltje is slechter ter been dan ons en ook Joke moet oppassen met de activiteiten die ze wel of juist beter niet kan doen.
   
We genieten van de picknick, de rust en de natuur aan de voet van de berg. Daarna stappen we weer in de auto en rijden we naar het schiereiland Torpön. We geven onze gasten een indruk van dit prachtige stukje natuur, aan de oevers van het Sommen meer. Neef Sietse was hier al eens geweest, maar voor tante Heiltje was het de eerste keer en ze keek haar ogen uit. We vervolgden het uitstapje richting Tranås en namen bij camping-haven-badplaats Hätte nog een kop koffie, terwijl we over het Sommen meer uitkeken. Op de hoge duikplank zagen we twee jongens staan, waarvan de ene allerlei pogingen deed om zijn angsten te overwinnen voor de sprong in het diepe. Uiteindelijk koos hij ervoor om de trap naar beneden te nemen om van de lagere duikplank af te springen met een achterwaartse salto.
   
In Tranås reden we tenslotte nog even langs “mijn werk”: de aanleg van de tuin bij het kleuterschooltje. Deze middag en vooral alle indrukken zorgden weer voor een gezonde eetlust. Bij de ICA kochten we zodoende allerlei ingrediënten voor de barbecue, getrakteerd door Sietse, die bij thuiskomst meteen werd ontstoken. Toen de houtkooltjes goed gloeiden werd het eerste vlees op het rooster gelegd en konden we vrij snel daarna aanvallen. Met een volle buik konden we een paar uurtjes later ons bedje inrollen. Tante Heiltje en Sietse bleven deze en aanstaande nacht bij ons logeren en hoefden zodoende niet weer terug naar Solviken. Wederom een hele gezellige dag gehad, die is omgevlogen. Morgen alweer de laatste volle dag, dat ze bij ons zijn. Tjonge, jonge wat gaat de tijd toch snel. We hebben weer mooie en nieuwe herinneringen gemaakt!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image