26 dec. – Tweede Kerstdag 2018

26 dec. – Tweede Kerstdag 2018

 
Terwijl de maan nog door de bomen schijnt aan de overkant van de weg, schijnt de zon alweer door de bomen achter het huis. Het belooft een mooie dag te worden. En die begonnen we met z´n allen tijdens een uitgebreid ontbijt. Gek toch, dat we meteen weer aan de praat waren! ´s Middags, terwijl Heiko zijn lichaam even rust gunde, ben ik nog even met tante Heiltje en Sietse naar Tranås gereden.
 
Via een toeristische route, alleen met een extra rondje van mij. Ik had de verkeerde weg rechts genomen en kwam daarmee weer voor ons huis langs… Wel een leuk rondje overigens hoor! In Tranås hadden wij zelf al gezien hoe mooi de hoofdstraat verlicht was en dat heeft mijn familie nu ook gezien. En dat reizen maakt je eetlustig en daarmee was het thuis tijd voor een garnalenbroodje, die ik heb leren maken bij Erikshjälpen. Sietse kreeg die trouwens met hamreepjes. Het ging erin als koek en daarna kwam meteen weer energie terug. Zoveel, dat we met elkaar de kelder ingingen om te gaan darten! Althans Heiko en Sietse gingen het spel spelen.
 
Ha! Zelfs tante Heiltje gooide nog even een paar pijltjes. Inderdaad bleef het bij twee, toen deze beide in de deur belandden. Ondanks het grote bord waarop het dartbord is bevestigd lukte het haar om die te missen. Lol hadden we er wel om! We spraken boven nog weer verder over diverse onderwerpen en rond acht uur (!) gingen we aan tafel. Dit keer had ik gekozen voor een typisch Zweeds buffet, zodat we zoveel mogelijk diverse etenswaren konden proeven. Dat buffet is overigens nagenoeg standaard hier met Kerst.
 
Wij hadden prins- en lammkorv (typisch Zweedse worstjes), köttbullar (je kent ze wel van Ikea) met daarbij gekookte aardappelen met rode bietensalade en gemengde groente. Ook drie soorten ingelegde haring, sill, stond op tafel. We hebben alles even geproefd en smaakte iedereen goed. Nog even een borreltje en toen was het eigenlijk ook alweer bedtijd. De dagen vliegen namelijk voorbij…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image