22 dec. – Met kleine klusjes de dag door

22 dec. – Met kleine klusjes de dag door


Helaas laten mijn rug, benen en voeten me nog steeds in de steek en weten we ook nog niet wat het nu eigenlijk is. Zaterdag over een week, de 29e mag ik door de MRI-scan. Hopelijk levert dat iets op. Maar wat doe je dan zo´n hele dag als je steeds pijn hebt. Eigenlijk allerlei kleine(re) dingetjes. Zo loop ik drie keer per dag met Pantro even een klein stukje. Kan ik tegelijkertijd even de mail en WhatsApp berichten ophalen. We hebben immers al twee weken geen internet én we hebben nu ook nog eens slecht mobiel bereik en daarmee geen 4G in huis. Buiten wel ontvangst en zodoende is dat mooi te combineren met de korte wandelingen met Pantro. Verder zorg ik dat de grijphoutvoorraad dagelijks aangevuld wordt. De grijpvoorraad ligt in de kelder naast de grote cv-ketel en dat haal ik uit de grote container, waar Joke en ik na de zomer ongeveer 22 m3 gekloofd hout in gestapeld hebben. Ik hoop dat dat voldoende is in combinatie met de pellets, maar ik heb mijn twijfels. Het is uiteraard sterk afhankelijk van de winter die we eventueel nog krijgen. Lang en streng of kort en matig? Dat maakt in dit geval voor ons veel verschil.

Verder houd ik mij bezig met het stoken van de cv-ketel en zaag en kloof ik kleinere stukjes hout voor in de, onlangs aangesloten, houtkachel in de kamer. Daar kunnen alleen maar kleine stukjes hout in. Maar wat een warmte! Geweldig. De kamer is heel snel 2 tot 3 garden warmer en die warmte voelt heel erg fijn. Anders dan de warmte van de radiatoren. Heerlijk! Vanuit Blijham hadden we een tang voor de houtkachel meegenomen. Die komt nu weer goed van pas en die daarom even naast de kachel aan de muur opgehangen. Even een leuk haakje opgezocht en klaar. Voor het vernieuwen van de gemaakte Kerststukjes nog een paar dennentakjes geknipt van een boom naast ons huis. En toen nog de stofzuiger gepakt en mezelf daarmee even nuttig gemaakt. Tenslotte speel ik veel spelletjes patience op de iPad, terwijl ik plat op m´n buik op de kamervloer lig. Op die manier wordt de rug zoveel mogelijk ontspannen en dat voelt vaak even goed. Tussendoor nuttigen we nog ontbijtje, lunch, koffie en thee en het avondeten. En zo is ook deze dag weer voorbij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image