21 dec. – Knäcks!

21 dec. – Knäcks!

 
Doordat Heiko gisteren in de keuken bezig was met de pepernoten voelde ik ook weer de drang om iets te maken. Dit keer koos ik voor “knäck”. Dat is niet met een woord te vertalen. Het is het beste te omschrijven als een traditioneel Kerstsnoepje. Suiker, slagroom en lichte siroop vormen de basis. Dat werd in een steelpan verwarmd tot het een geheel was. Daarna kwamen er stukjes lingon (besjes) in en eveneens een stukje boter. Toen kon ik mijn geduld testen: er werden maar liefst 120 kleine vormpjes gevuld! Tja, ik had niet gekeken naar het aantal knäcks die ik kreeg met de hoeveelheden ingrediënten ik moest gebruiken. Had ik beter wel even kunnen doen. Heel Ödarp kan er nu van eten… Maar eerst gingen ze in de kelder om af te koelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image