2019.02.22 NL – Boodschapjes en Kolham

2019.02.22 NL – Boodschapjes en Kolham

 
De meerkoetjes en futen zwommen er al weer vrolijk op los, toen wij rond acht uur opstonden. Het zonnetje was er weer bij, maar ook de kou van de nachtvorst. Minus twee graden gaf de buitenthermometer aan. Hmmm… Toch een beetje Zweden in Nederland. Alhoewel: hier bloeien de krokussen en sneeuwklokjes al volop en dat lijkt toch mooi! Vooral als er veel dichtbij elkaar staan. Schitterend, die geel, wit en paarse bloemekes! Daar hoeven we thuis pas over een aantal weken op te rekenen. Na een boterham en een kopje thee (hoe gewoontjes) reden we naar Hoogezand. Eerst maar eens een paar boodschapjes doen. Nee, niet weer kledingzaken naar binnen, maar dit keer ging het ons meer om eterij. Hoewel we het niet eens zó vaak eten willen we toch vruchtenhagel mee. En vanzelfsprekend rookworsten. En metworsten, grilworst, hagelslag… En… Oh kee, we zijn ook nog even naar Action geweest. Dat is zó leuk winkelen!
 
We kochten daar nog een koffer. Ik zie je kijken en denken: “Een koffer?” Ja, want de twee kleintjes die wij bij ons hadden, elk eentje, laten we achter bij Heiko´s ouders. Die gaan zij gebruiken in april, als we naar de bruiloft gaan. Onze grote koffer is oud en versleten en sluit bij lange na niet meer en daarmee kozen we ervoor om alvast een nieuwe aan te schaffen. Goed hè? Dat we vanmiddag nog een keertje langs zouden komen vonden ze helemaal te gek. Tussen de boodschappen en visite door, kozen we als tussenstop nog even voor een bezoekje aan Hoogezand. Na de koffie en het broodje (en de nodige praterij!) reden we naar Geert en Froukje! Dit keer niet voor Pantro, maar om mét Pantro daar op visite te gaan. Ze wonen sinds ruim 2 maanden in Kolham. Verhuisd vanaf de Singel in Hoogezand in december van het vorig jaar. Geert en Froukje waren in hun nieuwe huis al begonnen met het verven en behangen en de kamer ziet er dan ook super uit! Binnenkort komen de nieuwe meubels. Froukje, enthousiast als ze is, had gehoopt dat ze er vandaag zouden zijn, maar helaas… Nu zijn ze onder andere bezig met het klussen in de logeerkamer en de keuken. Daar worden de nieuwe keukenkastjes en apparatuur eind maart voor geleverd en dus moet er nog het een en ander gebeuren.
 
Vol trots lieten ze ons het hele huis zien én benoemden ze de diverse klussen en toekomstplannen. We hebben er alle vertrouwen in dat het hún nestje gaat worden. Na de rondleiding en de koffie met overheerlijke rijstevlaai, werd er patat met eierbal en frikandel speciaal besteld. En speciaal voor mij een portie bitterballen. Daar had ik via de WhatsApp met Froukje om gezeurd, dus moest ik het nu ontgelden. “Opeten!” zei Geert streng… Geen moeite mee gehad, naderhand wel… Na het eten zette Geert hun nieuwe tv aan en koos voor het YouTube kanaal. Heiko en hij hadden namelijk een liedje in hun hoofd van het Sneeuwbaltrio, maar daar had ik nog nooit van gehoord. Nou, inmiddels wel! De ene na de andere piraten hit kwam voorbij via YouTube. Prachtig en zeer gezellig! Onverwacht kreeg ik overigens ook nog eens een cadeau, want in de week dat we weer thuis zijn, ben ik jarig. En daarom hadden ze nu alvast iets voor mij gekocht. Een mooie plant voor in de huiskamer in Ödarp. Overigens: voor Heiko een fles whisky, voor Pantro een knabbel en voor ons allemaal een lekkere rookworst! Top, heel erg bedankt! Tegen tien uur werd het voor ons laat genoeg en stapten we in de auto richting ons tijdelijk verblijf aan het Schildmeer. Wat weer een geslaagde dag!
  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image