2019.02.21 NL – Van Siddeburen tot Emmen

2019.02.21 NL – Van Siddeburen tot Emmen

 
Deze dag begon goed met een heerlijk zonnetje! Wat word je daar meteen vrolijk(er) van! Na een lekker ontbijtje was het tijd om naar Siddeburen te rijden. We hadden afgesproken om een kopje koffie te gaan drinken bij een vriendin van mijn moeder, Corrie. Doordat zij vriendinnen waren kennen wij elkaar ook al járen. Corrie en mijn moeder gingen vaak even samen met de auto weg: door de polder, naar ons, naar Termunten voor een visje… Ze is inmiddels 83 jaar “jong” en een zeer krasse dame te noemen. Zo rijdt ze zelf nog steeds in haar auto en weet ze zonder problemen naar de Euroborg in Groningen te rijden. Of naar haar zoon in Almere. We praten bij over van alles en nog wat en halen herinneringen op van de tijd, dat zij met mam dan ineens bij ons in Blijham waren. Als we net goed en wel zitten komt er nóg een oude bekende aan: Rika. Eveneens vriendin van mam en de moeder van een vroegere vriendin van mij! Dat had Corrie even geregeld. Zo hadden we ineens twee afspraakjes in een keer. Altijd moeilijk om in een korte tijd met veel af te spreken. Dit keer bewust niet gedaan, vanwege de gezondheid van Heiko. Het moet niet te gek worden, zodat we met een gerust hart terug kunnen en durven rijden.
  
Toen we afscheid hadden genomen van Corrie reden we via Kolham, nieuwe woonplaats van vrienden Geert en Froukje, naar Emmen. In een van de eerdere contacten met Froukje had ze aangegeven, dat ze wel op Pantro wilde passen mochten we deze week omhoog zitten. En dat was vandaag… Omdat we naar Emmen wilden om te winkelen kon Pantro niet mee. Die mag de winkels immers niet in. Dat zou betekenen dat ik een winkel naar binnen ga en Heiko buiten met Pantro staat te wachten. Áls we het winkelcentrum al in hadden gemogen. Gelukkig was Froukje thuis en wilde heel graag op haar vriend passen. Ondanks hun drukte vanwege de verbouwing. Top! Door naar Emmen! Via Veendam, rotonde Gieten, richting Borger waren we een uur later in het winkelcentrum te Emmen. Er was weinig parkeerruimte, omdat ze op die plek bezig waren bouwactiviteiten. Toch hadden we geluk: er was nét een plekje, vlakbij de ingang, voor ons vrijgekomen.
  
In het winkelcentrum gingen wij rechtstreeks naar mijn geliefde Sapho. Een kledingzaak met míjn stijl aan kleding. De naam van mijn “stijl”? Dat vroegen we aan de eigenares of dat de kleding een bepaalde stijl vertegenwoordigde. Dat bleek niet zo te zijn. Geen probleem: mooie kleren waren er wederom wel te vinden. We slaagden erin om iets te kopen, met name voor de bruiloft van Peter en Daniëlle. Nee, we laten het uiteraard niet zien! Verderop krijg ik Heiko zover, dat hij ook een nieuwe zwarte, modieuze spijkerbroek én blouse kocht. Én ook nog een spijkerbroek met een stoere blouse! Heel bijzonder, want dat doet Heiko niet zomaar… Nog een paar T-shirtjes en paar sokken erbij en klaar. Op een terras lieten we ons daarna trakteren op een kopje cappuccino, voordat we weer richting Hoogezand gingen.
 
Daar gingen we opnieuw even bij Heiko´s ouders langs voor een kopje koffie en zelfs voor een broodje. Nu we hier zijn (en december immers hadden over moeten springen) is het leuk, om elkaar zoveel mogelijk te zien. Ook al is het maar een paar uurtjes. Dit keer had Heiko´s vader een paar oude klassenfoto’s opgezocht en hij liet mij op de foto naar hem zoeken. Nou, ik had de verkeerde hoor! Ook geen wonder, want die foto was van 1941 (toen hij elf jaar was) en nu is hij 88! Wel super om te zien. We hebben afgesproken, dat hij meer oude foto´s opzoekt. Maar heel veel zullen het er niet zijn. In die tijd nam men niet zo vaak een kiekje. Tenslotte nog “even” bij Geert en Froukje onze Pantro weer opgehaald. Ze vertelden ons, dat hij zijn brokjes allemaal had opgegeten. Het is een wonder! Thuis eet hij het niet en nu was de bak in één keer leeg. Froukjes geheim? Een rood, plastic bakje in plaats van de roestvrijstalen bak. Met een volle auto kwamen we rond negen uur bij het vakantiehuisje aan het Schildmeer aan. We hebben alles nog opgeruimd en toen was het naar bed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image