2019.02.20 NL – Jan en Sia op bezoek

2019.02.20 NL – Jan en Sia op bezoek


Omdat we maar een maar dagen in Nederland zijn, hebben we niet zo veel afspraken staan als andere keren. En ook niet weer meerdere op één dag. Telkens als het weekje Nederland voorbij was, waren wij aan vakantie toe. Het is uiteraard heel fijn om iedereen weer even te zien, maar die vele bezoekjes zijn tevens erg vermoeiend. We kunnen dat dit keer niet aan, gezien onze gezondheid. Voor vanmiddag hadden we afgesproken met onze vrienden Jan en Sia uit Slochteren. We zouden naar hen toe gaan, maar gistermiddag kregen we een berichtje, dat hun honden ziek zijn: een darminfectie. En dat is besmettelijk. Daarom kregen we een seintje, dat het wellicht beter zou zijn dat zij bij ons kwamen. In het vakantiehuisje. Ja, graag, want we willen liever niet, dat onze ouwe viervoeter Pantro ziek wordt en dat hadden ze heel goed in de gaten. We hadden rond half drie afgesproken en dan zou ik even naar de poort lopen. En ik had net Pantro goed en wel buiten het vakantiepark uitgelaten, toen er een auto aan kwam rijden. Er werd getoeterd. Sia! Ze stopte en stapte uit om me te begroeten. Ze vertelde, dat Jan naar Cardio-gym was en dat die iets later kwam. Zelf wilde ze daar niet op wachten en zodoende was ze alvast eerder gegaan. Hartstikke leuk! Samen liepen we naar het huisje, waar Joke de koffie klaar had.

Na een hartelijke begroeting tussen de twee dames was er de eerste kop koffie. Net toen we het eerste bakje leeg hadden gedronken kwam Jan eraan lopen. Ook die begroeting was heel enthousiast. Sia had iets voor ons meegenomen: een heerlijke slagroomsnit voor bij de koffie, Pantro kreeg een lekkere kluif, we kregen nog rookworsten én Joke kreeg alvast een verjaardagscadeau: haar favoriet geurtje. Wat lief allemaal! Het was weer een heel fijn en intiem weerzien. Jan en Sia waren in de zomer van het vorig jaar met de caravan in Zweden op vakantie geweest en tijdens die reis hebben ze ook een paar nachten op “Camping Leugs” gestaan. Als wij het over onze omgeving in Zweden hebben, weten ze dan ook precies wat we bedoelen. We spraken gewoon verder waar we de vorige keer gebleven waren. Zo gewoon, zo fijn. De tijd vloog om. Zó gezellig. Aan alle leuke dingen komt een eind en dat gold ook vanmiddag. Vanzelfsprekend wilden ze ook terug naar hun twee zieke hondjes. Later hoorden we, dat het allemaal goed was gegaan! Met een “Tot ziens in Zweden!” zwaaiden we ze uit…

2 gedachten over “2019.02.20 NL – Jan en Sia op bezoek

 1. Heerlijke verhalen uit het Noorden. Nu dan niet zo heel veel noordelijk, maar ook deze verhalen zijn weer herkenbaar leesbaar
  Fijn dat de ouders weer hebben kunnen genieten van jullie drietjes. Het blijven mensen van de dag, en vlak ons zelf niet uit!!!!
  Ik hoor niets over de rug van Heiko, minder pijn? Of medicijngebruik? Of door de Hollandse lucht? Tja, zeg het maar…..

  Wens jullie een hele goede terugreis, zonder getril nu van de banden. Wat zal dat goed rijden……
  Groeten uit de Flevopolder.

 2. Hallo,
  Nou, er moet mij iets van het hart. Die Jan en Sia zijn wel heel erg lang bij jullie zeg… 20-2 staat er bij en ondertussen is het al 26-2 geworden. Zit al vanaf vanmorgen 8 uur jullie site te verversen maar helaas… Ik heb geduld en wacht verder af…
  Groetjes uit een lekker zonnig en warm Kolham.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image