2019.02.19 NL – Na 6 maanden ouders weer in de armen

2019.02.19 NL – Na 6 maanden ouders weer in de armen


Vanochtend, precies 6 maanden na het laatste bezoekje. Toen stonden we met onze caravan op de camping in Kropswolde en gingen we een paar keer gedurende ons verblijf aldaar, naar mijn ouders. En normaal gesproken zouden we er in december al weer zijn geweest, met mijn moeder haar verjaardag, maar vanwege mijn lichamelijke klachten ging dat toen niet. Het contact beperkte zich toen tot het bellen, met of zonder beeld via WhatsApp video. Dat is voor ons een hele mooie manier om elkaar te spreken én te zien. Nu was het eindelijk weer zover dat we elkaar weer in het echt te zien zouden krijgen. Er gaat niets boven het fysieke contact. We waren tegen 10:00 uur in Hoogezand, waar we meteen een verrassing voor ze hadden. We hadden Pantro meegenomen!

Dat hadden we ze niet vertelt, maar we weten hoe leuk ze dat vinden. Toen we nog in Blijham woonden hebben ze meerdere malen in ons huis gewoond, als wij naar Zweden waren. Dan zorgden zij voor de katten én Pantro. Omdat Pantro niet meer zo gemakkelijk in de auto kan springen, ging hij de laatste keer in april van het vorig jaar met ons mee naar Nederland én naar mijn ouders. Dat was de laatste keer dat ze hem hadden zien en ze vonden het heel erg om hem nooit meer in “het echt” te zien te krijgen. Maar daar hadden we nu immers iets op gevonden. Het weerzien met Pantro was prachtig. Pantro begon meteen duidelijk te maken, dat hij hen ook had gemist. Vele knuffels en aaien volgden.
 
Uiteraard waren mijn ouders ook blij, dat ze ons weer zagen. In levende lijve! Dat was wederzijds! Je weet, dat zes maanden lang zijn, maar dan ineens zijn het 24 weken. Veel langer dan die zes maanden… Na tranen van geluk waren er gigantische glimlachen op alle gezichten waar te nemen. Heerlijk gevoel om weer bij elkaar te zijn. En samen koffie te drinken. We werden getrakteerd op een lekker stuk Hollandse appeltaart mét slagroom! We praten bijna aan een stuk door. Ondanks dat we geregeld contact hebben is er zóveel te vertellen… Toen we vertelden, dat we vandaag kwamen werd ons meteen gevraagd wat we graag wilden eten en daar hoefden we niet lang over na te denken: stamppot andijvie met daarbij een heerlijke, door mam zelfgemaakte, gehaktbal. We hebben ervan gesmuld! Samen eten is ook vele malen lekkerder!
 
Daarna ging ik even een rondje met Pantro wandelen en schoot Joke snel even het winkelcentrum in voor een paar boodschapjes. We hadden brood en boter nodig voor morgenvroeg en er was geen handzeep of afwasmiddel in het huisje. Bij terugkomst was stond de thee met lekkere koeken klaar. We schoten mijn ouders nog even te hulp met een paar (technische) zaakjes, waarna we de dag afsloten met het samen eten van een broodje. Hè! Wat een heerlijke en mooie dag was dit! Tegen 19:30 uur reden we nog even langs Kolham. Daar leverden we de walnotentaart af bij Geert en Froukje, die ons later via WhatsApp nog bedankten voor de heerlijke lekkernij. Toen we weer terug bij het huisje waren, wilden we nog koffie, maar zover is het niet meer gekomen… De vermoeidheid van de reis van gisteren, van 12 uur, kwam nu bij ons binnen. Om kwart over negen lagen we in bed…
 

Eén gedachte over “ 2019.02.19 NL – Na 6 maanden ouders weer in de armen

  1. Beste Heiko en Joke, we wensen jullie tijdens het verblijf in Nederland veel genoeglijke momentjes toe met jullie dierbaren. Gerrit en Johanna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image