20 dec. – Die schatten van katten!

20 dec. – Die schatten van katten!


“Kattenkwaad”. Als je nog steeds niet weet waar dat woord vandaan komt, moet je dit berichtje zéker even lezen. Want vanochtend zit ik na de wandeling en het ontbijt aan mijn bureau. De laatste handelingen verrichten aan het samenstellen van het Kerstmenu. We weten wat we willen gaan eten, hoe het gemaakt moet worden en hoe de planning is. Hiermee kan het in een documentje gezet worden en geprint. Gelukkig kan dat printen ook met een kabeltje tussen laptop en printer. Toen konden een paar kladpapiertjes weg. Die scheur ik meteen middendoor, om verwarring te voorkomen. Als ik even de kamer verlaat en daarna terugkom, liggen die stukjes papier over een groot deel van de vloer. Grapjurken!

Hebben ze zoveel speelgoed en wat doen Jikke en Ebba? Spelen met een simpel papiertje! Ze zijn in ieder geval snel tevreden… Niet veel later tref ik Jikke aan in mijn kledingkast. Waarschijnlijk had ik vanochtend de deur opengelaten, want nu ligt er een kat tussen de sjaaltjes. En ze slaapt als een roos, want ik hoor haar snurken. Een uurtje later liggen ze weer samen onder de Kerstboom, op het rode fleecekleedje. Volledig door elkaar heen gewikkeld. Als je dat dan ziet, kan ik niet meer kwaad worden. Dan kun je toch maar één ding doen? Veel van ze houden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image