18 maart Rolsberg – Blijham

18 maart Rolsberg – Blijham

     
Na een ruime week weer in het Hoge Noorden (er gaat tóch wel iets boven Groningen…) te hebben vertoefd, gaan we vandaag weer terug naar Blijham. Nog even de laatste dingen inpakken en dan tegen kwart over acht starten we de motoren. In meervoud. Ja, in meervoud. Joke rijdt met de leaseauto van Monuta terug (Toyota) en ik rijd met de deze week aangekochte Volvo XC 70 Cross Country naar huis. We vertrekken met een temperatuurtje nog enkele graden onder nul. En dat merken we onderweg ook nog: sneeuwbuien. Met dikke vlokken. Maar naar mate we meer zuidelijk komen stijgt de temperatuur.
     
Onderweg nemen we meerdere pauzes, want anders kan Joke het rijden én de zit niet aan. Op zich zijn de pauzes niet vervelend hoor, want er is weer veel lekkers meegenomen. We worden bekeken, wanneer we met een Nederlandse auto stoppen en een Zweedse en daarna gezamenlijk naar een picknickplaats lopen voor een kop koffie…
      
In Duitsland wordt het droog en in Nederland (het meest zuidelijke deel van onze route van vandaag) schijnt de zon…Ha, ha, ha! Nee, dat had je gedacht. Dat was te mooi om waar te zijn. Ondertussen is het namelijk acht uur geweest en is de zon al lang onder… Het was een bijzondere terugrit. Met twee auto’s achter elkaar aan rijden is toch veel spannender dan samen in één auto. Je houdt elkaar steeds in de gaten. Best wel vermoeiend. Gelukkig ging alles goed en hoefden we niet een hotel te boeken. Dat hadden we wel afgesproken: lukte het Joke niet meer met het rijden, dan zouden we meteen van de snelweg gaan. En wie kwamen ons begroeten in Blijham? Yep! Al op de parkeerplaats kwam Otta naar ons toe en bij de achterdeur troffen we Doezel aan. Die meteen begon te spinnen toen hij in de gaten had, dat wij weer thuis waren!
      

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta