18 dec. – Ree in de “hele verre verte”

18 dec. – Ree in de “hele verre verte”


We drinken koffie in de kamer. Ik zit op de bank en kijk naar buiten. Dan zie ik iets bewegen. Bij de bosgrens op de heuvel tegenover ons. Het blijkt een reetje te zijn. Meteen camera in de aanslag en “knip”. Warempel, wat kan deze camera inzoomen! Het reetje kon ik nog vrij scherp op de foto krijgen! Dat moest ik uiteraard nader onderzoeken en daarom dronk ik zo snel mogelijk de warme koffie op en toen met Pantro naar buiten. Ondanks dat hij blafte toen we net de deur uit liepen kon ik even later het reetje terugvinden.
  
Even verder naar rechts bij de bosrand stond hij naar ons te kijken. Ver genoeg weg van ons vandaan om zich veilig genoeg te voelen om niet weg te willen rennen. Ondanks het feit, dat Pantro nog steeds enthousiast blafte vanwege de sneeuw. Toen direct de camera uitgeprobeerd. Gigantisch! Wat ging dat mooi! Dan zie ik er nog eentje. Het zijn er dus twee: een jong mannetje en een jong vrouwtje. Het vrouwtje is inmiddels donkerder geworden en heeft meer een schutkleur aangenomen. Het mannetje daarentegen is nog vrij bruin voor de tijd van het jaar. Meteen maar even geprobeerd om een filmpje te maken. Hmmm… Oh kee… Dat ging goed, maar doordat ik de digitale zoom erbij ingeschakeld had kon ik het beeld niet stilhouden. Sorry! Het is wel duidelijk hoever ik met deze camera kan inzoomen. Misschien een volgende keer het statief maar eens uit zijn tas halen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image