15 jan. – Naar de fysio

15 jan. – Naar de fysio


Voor bijna alle is er een eerste keer na onze emigratie. Zo ook een bezoekje aan een fysiotherapeut. Via mijn werkgever kwam ik in contact met Rickard de Boer, fysiotherapeut in Tranås. Het is een half-Nederlander! Zijn vader is ooit geëmigreerd naar Zweden en is een Zweedse getrouwd. En ze hebben zelfs vlakbij ons gewoond, net buiten Tranås. Mijn werkgever bracht me juist om die reden met hem in contact. Leuk en attent, toch? De oud-Nederlands fysiotherapeut is inmiddels met pensioen, maar zijn zoon Rickard heeft de praktijk overgenomen. Hij is, zoals hij het zelf zegt half-Nederlands. Omdat ze nog familie in Nederland hebben wonen, gaan ze regelmatig naar Rotterdam voor familiebezoek. Rickard spreekt een beetje Nederlands en dat maakt de communicatie net even iets eenvoudiger.
 
Ik had hem vorig jaar, net voor de Kerstdagen, uitgelegd was de klachten zijn. Op die dag kreeg ik ook telefonisch uitslag van mijn bloedwaarden en het verzoek om me te melden in het Ziekenhuis te Eksjö. Toen ik dat aan Rickard vertelde zei hij, dat het verstandiger was om die onderzoeken even af te wachten. En dat hebben we gedaan. Nu is via de MRI-scan bekend, dat er in de nek én in de rug een zenuw beknelt zit. Met dat nieuws meldde ik me weer bij hem, om te horen of hij er iets aan zou kunnen doen. Hij voelde dat de spieren in de nek redelijk vast zaten en daar kon hij wel iets aan doen. Eerst met een warme, rode lamp de spieren verwarmen, daarna met een ander klein apparaatje verder verwarmen en tenslotte massage met z´n handen. Na een half uurtje stond ik weer buiten. Hij had deze week voor de vrijdag nog een tijdstip openstaan en zodoende kan ik deze week twee keer bij hem terecht. Het voelt wel fijn aan, de nekspieren zijn iets soepeler, maar of het mijn klachten wegneemt is maar de vraag. “Baat het niet, schaad het ook niet!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image