15 jan. – Monteur maakt overuren

15 jan. – Monteur maakt overuren


Terwijl we bij de dierenarts zijn met Pantro gaat mijn telefoon. Het is een monteur, die belt over ons internetprobleem. Of we thuis zijn. Ehhh… Nee, nu even niet. Over een uurtje zijn we waarschijnlijk wel thuis. “Oké, geen probleem!” Goh… zouden we vanavond dan toch nog weer een signaal krijgen op onze glasvezelkabel? Het bezoek aan de dierenarts liep een klein beetje uit, omdat Pantro niet zo snel weer uit z´n narcose ontwaakte. Maar een kwartier na de afgesproken tijd waren we thuis. De monteur stond al op ons te wachten. In z´n auto, tegenover het huis. Druk aan het bellen en daarom denken wij dat hij zich niet verveeld heeft.

Ik laat hem zien waar de kabel het huis binnenkomt en waar op dit moment het “kastje” zit. Dat is nu op de bovenste verdieping en dat vinden wij niet zo handig. We laten hem zien waar we het “kastje” graag willen hebben. Nou geen probleem hoor. Sterker nog, dat is zelfs nog eenvoudiger voor de monteur. De man begint meteen aan de klus en boort een klein gaatje door onze keukenvloer en komt dan in de kelder uit. In het stookhok. Helemaal goed. De oude kabel trekt hij eruit en op dat moment is duidelijk zichtbaar, dat die kapot gevreten was door een muis.
 
Om dat in de toekomst weer te voorkomen heeft hij de nieuwe kabel beschermd met een plastic buisje, ter plekke waar de kabel door de vloer gaat. Voor de rest was het een fluitje van een cent. Het witte “kastje” boven van de muur geschroefd en in de keuken weer aan de muur vastgeschroefd. Alle stekkertjes er weer in… ff wachte… Yes! We zijn weer verbonden met het World Wide web (www). En de telefoon doet het weer… en de tv doet het weer… Geweldig! Eindelijk! Na 5,5 week is het gerepareerd. Uiteraard zijn we erg blij, dat het weer werkt. Echter we zijn eveneens verdrietig over het feit, dat het zo lang moest duren. Afijn, de achterstallige administratie kan weer gedaan worden. En het bijwerken van onze website…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image