12 maart Rolsberg – Rusta

12 maart Rolsberg – Rusta

      
Ook vandaag is het een stralende dag. En door het invullen van de belastingaangifte hebben we lang genoeg binnen gezeten. We gaan erop uit! Nee, niet te ver, want we moeten een paar boodschapjes doen in Vetlanda. Daar moeten we voor het eerst sinds we hier een huisje hebben voor het spoor, om een, niet al te snel rijdende, trein voorrang te verlenen. Omdat ik mijn elektrische tandenborstel ben vergeten (ik doe het nu “gewoon”) kopen we een opzetstuk, zodat ik de machine van Heiko kan gebruiken. Daarna stappen we een nieuwe winkel binnen: Rusta. Wat mooie spulletjes! En van alle markten thuis. We moeten aan het einde van de rit een “paar” dingetjes afrekenen, die niet op het boodschappenbriefje stonden…

Op de terugweg nemen we een andere route dan normaal en we ontdekken weer nieuwe stukken prachtige natuur. En we zien, dat een behoorlijk groot meer nog steeds een behoorlijke laag ijs vertoont. Dan heeft het hier behoorlijk gevroren, want de laatste dagen is het overdag boven nul.
      
En Heiko zou Heiko niet zijn, als hij even moet proberen of het ijs hem nog houdt… Zou het nog sterk genoeg zijn? Hoewel het al behoorlijk dunner is geworden, kan hij er nog wel met één voet even op leunen. Gelukkig blijft het daarbij. Verderop zien we nog in totaal vier hertjes, waarvan deze twee zich rustig fotograferen. Ze horen (wind staat de goede kant op) en zien ons niet. Fantastisch!
     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta