12 jan. – IJsvissers!

12 jan. – IJsvissers!


Na de man op het ijs vervolg ik mijn weg. Op naar Heiko! Alleen dat vervolgen van de weg naar een huis duurde niet lang. Er stond namelijk nóg iets op hetzelfde meer. Op het ijs dus. Weer van de weg af. Dit keer een laantje in gereden, welke leidt naar een paar vakantiehuisjes. Uitstappen, camera weer mee en naar de kant van het meer. Het eerste wat ik zag waren twee mensen. En er was rook. Een van de twee mensen stookte een vuurtje. Op het ijs! Vanwege de kou? Want de man gaat even later flink met de armen staan zwaaien. Je kent het wel: ze om het lichaam slaan. Men was er duidelijk aan het ijsvissen. Alleen met iets wat ik niet meteen een hengel zou noemen. Het leek meer op een stokje.
 
Er worden nog een paar kiekjes gemaakt en zie dan dat de visser een nieuw gat in het ijs boort. Meteen handboor. Helaas heb ik niet goed opgelet hoe diep hij moest boren voordat hij water had. Had ik eigenlijk wel even moeten doen, want dan zou ik misschien weten of we daar kunnen schaatsen. Dat lijkt me zó leuk! Moet Heiko wel weer beter zijn natuurlijk… En of we dan op zo´n groot meer gaan? Of we dat aandurven? Als ik wil vertrekken zie ik nog twee vissers zitten. Ontzettend geconcentreerd naar de hengel te kijken. Jammer dat ik niet goed heb scherp gesteld op de vissers…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image