Jagers in overvloed…

Jagers in overvloed…


Het was de week van het jagen. Op onder andere elanden… Hoewel ik ze nu vaker zie, kan ik maar niet aan het beeld wennen. (Vooral) Mannen met geweren, in speciale kleding… Arme dieren. Mijn verstand zegt, dat het “goed” is. Een overvloed aan elanden is volgens horen zeggen ook niet goed. Heeft vele nadelen. Voor de mens… Mijn hart zegt, dat het “fout” is. Want “de mens” beweert immers dat het nadelen heeft. Voor de veiligheid van “ons weggebruikers” onder andere. En dan zie je (waarschijnlijk) opa tegenover ons huis lopen, met zijn hond en kleinzoon. Het kereltje is voor mijn gevoel niet ouder dan een jaar of acht. En hij gaat mee jagen… Nee, ik kan maar niet wennen aan het beeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Översätta