“Heiko, kijk ik vond op zolder…”

“Heiko, kijk ik vond op zolder…”


“Opa, kijk ik vond op zolder, een foto van een oude boot. Is dat nog van voor de polder, van die oude vissersvloot…”Maar dan: “Heiko, kijk ik vond op zolder, een doosje met wat laminaat. Is dat iets voor in de kelder, ’t wordt tijd dat er iets in de voorraadkast gaat…” Jazeker is dat wat voor in de kelderkast. Een volle doos met laminaat van de vorige eigenaar. Plus nog een paar losse plankjes. Dat lag op zolder. Op het achterste gedeelte, waar trouwens ook nog een paar planken (sierlijsten) liggen en platen. Volgens mij zag ik er zelfs nog een deur. Verder stond er een doos én een plastic tas met aangebroken én volle rollen oude behang. Grappig dat laatste, want er was ook behang bij, dat al zeker 50 jaar oud is. Vermoeden wij. Maar het ging ons nu om de laminaat. Dat leek ons wel voldoende voor de voorraadkast. Één van de twee inloopkasten, die zich in de kelderhal bevinden. Vandaag maar eens even dat klusje opgepakt. Een uurtje werk dacht ik… Helaas, vanwege de vele schuine kanten en andere obstakels, was het toch meer een goeie halve dag. Maar dat maakt niet uit. Mijn uren worden toch niet betaald… Ha, ha… Als “beloning” voor deze klus heeft Joke een lekker recept voor het avondeten uitgezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Översätta